Над 10 кг контрабандни златни накити откриха митническите служители при проверка на

...
Над 10 кг контрабандни златни накити откриха митническите служители при проверка на
Коментари Харесай

Иззеха златни бижута за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево

Над 10 кг контрабандни златни накити откриха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ". На 5 март, на митнически пункт " Капитан Андреево "  пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Кралство Нидерландия.

По метода " разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в шофьорската кабина.

При последвалия физически надзор митническите инспектори откриват в камерата и в стената на хладилника, в чекмедже с хранителни артикули  и в чанта за незабавна помощ общо 31 пакета, опаковани с бяла хартия и транспарантно тиксо, съдържащи произведения от жълт и бял метал.

Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 10.267 кг са от 14- и 22-каратово злато на стойност 1 070 712 лв.. Шофьорът - турски жител и контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР